Вести

News image

ФОТО: Како во зимски услови вежбаат нашите војници

Македонија | Четврток, 29.1.2015

Началникот на Генералштабот на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески, вчера и денес ги посети касарната ,,Чеде Филиповски - Даме“ во Кичево и припа...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани

Шоутајм

News image

Сашко Коцев: Отидов во полиција да си ги барам парите!

ТВ | Петок, 30.1.2015

Врвно шоу не чека оваа сабота во 21.30 часот! Сашко Коцев е гостин во бр.1 ток шоуто кај нас, „Еден на Еден“. Сашко ќе раскаже многу интересни случки ...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани

Лајфстајл

News image

Како до успешно интервју за работа?

Живот | Четврток, 29.1.2015

Одлуката за вашето вработување, работодавецот може да ја донесе во првите 15 минути разговор со вас, период во кој може да ги прочита сите ваши способ...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани

Технологија

News image

YouTube се откажа од „Flash“, преминува на „HTML5“

Интернет | Четврток, 29.1.2015

Најпопуларниот сајт за сториџ на видео ќе користи HTML5  како стандард за пребарувачите „Chrome“ , Internet Explorer 11, „Safari 8“, но и за акту...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани
turlitava

Забава

News image

Што се случува кога во Сибир ќе пукне цевка?

Занимливости | Четврток, 29.1.2015

Жителите на Дудника, централен Сибир, во средата наутро ги дочекало многу непријатно изненадување. Нивниот град, поради исклучително ниските температу...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани

Спорт

News image

Колку и како заработуваат најбогатите клубови на светот?

Фудбал | Четврток, 29.1.2015

Странските медиуми пренесоа инфографик на кој е покажано кои се клубовите со најголема заработка на денешницата, односно на кој начин доаѓаат до своја...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани