Колумни

Здраво,

Повеќе...

Прво ќе ве запознаеме со неа, а потоа целосно ќе ве препуштиме на нејзините објави. Од денес па натаму, Микаела неколку пати во месецот ќе објавува статии на своето модно катче.

Повеќе...

machor-vo-chvor-thumbИмам обичај, и желба, да го слушам Џорџ Карлин повремено и највеќе се радувам кога ќе налетам на некое парче кое не сум го начекал порано. Не знам како е возможно, но никогаш не сум го гледал на „Inside the actor`s studio“ каде практично го открива својот живот.

Повеќе...

machor-vo-chvor-thumbЗначи, сум пишувал за лажењето, за лагите и за манипулациите едно миљон пати тука на овие сино-сиви страници, ама некако сум толку многу импресиониран од целата таа научна дисциплина, плус секој ден морам да излезам од дома или да пролистам Фејсбук... што, мислам дека треба да се оформи комплетно нова религија, базирана на Христијанството, но со десет нови Божји заповеди.

Повеќе...

machor-vo-chvor-thumbТаа мала вештерка преживеа седум пати. Еднаш кај Набоков, еднаш кај Булгаков и пет пати кај лудаков.

Повеќе...