Големо срце

Men Bicycle Silhouette 437095.500x333Само еден месец по свадбата со љубовта на својот живот, на почетокот на септември, Ѓоко ненадејно доби мозочен удар. Според докторите, на ударот е на најлошото можно место, мозочното стебло, каде шансите за преживување се многу мали.

Повеќе...

maja-aleksicНа Маја Алексиќ од Куманово и е потребна нашата помош. Како сопатник во сообраќајна несреќа на 9-ти јули, Маја се здоби со тешки повреди на двете нозе. По неколкуте оперативни интервенции, Маја сега е дома и е моментално неподвижна. Левата надколеница била спасена со операција.

Повеќе...

apel25„Македонијо, во моментов имаме дете кое седи дома преплашено од судбината што го снајде. Имаме една мајка која бдее над него и плаче“.

Повеќе...

apel.1914 годишниот ИГОР ГЕЛЕНЧЕВ за 20 дена мора да се оперира поради тумор на мозокот, но сега му најпотребна нашата помош на него и на неговата фамилија.

Повеќе...

apel.1002Сабина Карапановска има проблем со видот и единствено решение и е операција во ПЗУ Визија. Да и помогнеме на Сабина да го подобри својот вид за да може нормално да функционира.

Повеќе...

apel.10Киро Стефанов боледува од тумор на мозокот. За подобрување на неговата состојба потребна е операција на клиниката во Скопје но и дополнителни средства околу лекувањето и лековите.

Повеќе...

apel.2107Ве молиме да го отворите вашето срце и да му помогнеме на Бобан Теовски, 29 години од о.Илинден со дијагноза (аденоиден цистичен карцином) кој неодамна беше на лекување во Турција-Истамбул.

Повеќе...

aleksij2107Шестгодишниот Алексеј боледува од ретка болест прогресивна мускулна дистрофија – Дишен, која предизвикува изумирање на мускулните влакна.

Повеќе...

apel.2201Станува збор за малиот Антонио Мавров кој боледува од леукемија и бараме целосна поддршка од вас како ние, така и родителите на Антонио да можат да се соберат средствата и Антонио да отпатува за лекување.

Повеќе...

kolev.22Николче е млад битолчанец кој има само 21 година и веќе води борба со карцином на меко и сврзно ткиво.

Повеќе...