Хуманитарни акции

apel-za-pomos.22Николче е 24 годишно момче кое боледува од церебрална парализа – телесен инвалидитет. За да може да се подобри неговата состојба потребно е да се изврши операција од страна на руски доктори во Србија.

Повеќе...

donacii.18Горан Темелковски има дијагноза Astrocitoma diffusum (WHO Gr. II) reg. frontalis et corporis callis l.dex, St. post operationem (rediction tumoris), St. post chemoirradiationem, oдносно тумор на мозокот и потребна му е итна операција за отстранување во странство, односно во болницата Sante Plus во Истанбул, Турција.

Повеќе...

apel.06Горан Темелковски боледува од тумор на мозокот. Потребна му е нашата помош со цел да се обезбедат средства за неговата операција во Турција.

Повеќе...

skok-apelМилорад Атанасовски има малигна неоплазма на мозокот. Откако му се изведени три операции, состојбата се влошува и тој е сместен во болницата “Систина” на лекување, кое е прескапо за неговото семејство.

Повеќе...

goce.10Секојдневно се запознаваме со суровата реалност на животите на некои наши соученици, сограѓани,познаници...

Повеќе...

apel.0202Илија Крстев треба под итно да прими хемотерапии за да се подобри неговата здравствена состојба. Но неговото семејство не може да ги плати трошоците за лекот кој не подлежи под Фондот за здравство на Република Македонија. Да помогнеме.

Повеќе...

luka.apel23Лука Јовановски боледува од MALIGNANT NEOPLASM OF EYE AND ADNEXA. За неговото лекување во Истанбул, Турција, потребни се 20 000 евра…

Повеќе...

donacii.20„Трајан Целески-Тачо боледува од тумoр Астроцитома и итно потребни се средства за операција во Италија. 

Повеќе...

apel.pozar01На 11-ти јануари во среда до темел изгоре семејната куќа на семејството Јанкоски од с. Ростуше.

Повеќе...

abil.11На Абил му требаат 15 000 евра за операција во Систина! Да собереме!

Повеќе...