Секојдневно се запознаваме со суровата реалност на животите на некои наши соученици, сограѓани,познаници...

Еден од нив е малиот Гоце Марковски. Талентирано 13-годишно момче чијашто судбина одлучила да си поигра со безгрижноста на неговите детски денови. Гоце боледува од тумур на мозок и му е потребна нашата помош.

Ние, младите, сме оние коишто можеме да направиме промена во овој свет. Ние сме тие кој ја имаат моќта да спасат и разубават нечиј живот.

Многупати се потврдило дека Орце е место кадешто се раѓа хуманоста. Нека биде така и овој пат.

Донирајте и помогнете, сите заедно, со здружени сили, да му помогнеме на Гоце.

Телефони за донации:

143-122 за корисниците на Т-МОБИЛЕ

143-487 за корисниците на ВИП и ОНЕ

Сите оние кои сакаат да донираат тоа може да го направат на следните сметки:

– Денарска
Гоце Марковски – Битола
ж-ро сметка 530500020219122 при Охридска банка

– Девизна
IBAN: МК075 3028 0005214009
SWIFT: OHRDMK22

Може да се донира и на следниот линк:

https://www.gofundme.com/6v-help-goce-beat-tumor

banerIscelitelMilenium