Вести

News image

Евакуација во Прокупље и Куршумлија, поради поплавите во Србија

Регион | Недела, 20.4.2014

Припадници на Секторот за вонредни состојби при српското МВР, од подрачјето на Прокупље поради поплавите предизвикани од надојдената река Топлица дире...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани

Шоутајм

News image

Бесконечните ноти

Читална | Сабота, 19.4.2014

Мелодија, како ветар од далечините кој минува низ мојата глава. Звучни бранови кои создаваат убавина. Бесконечно шарени слики и пејзажи во ќелиите на ...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани

Лајфстајл

News image

Зошто треба да јадеш јајца?

Здравје | Недела, 20.4.2014

Иако јајцата често се на лош глас дека го покачуваат нивото на холестерол, доколку умерено се јадат, тие имаат изненадувачко добри ефекти врз нашето з...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани

Технологија

News image

Историјата на светот на вашата дланка само со еден клик

Интернет | Сабота, 19.4.2014

Компанијата „Бритиш пате“ која важи за една од водечките компании за продукција на документарни филмови во 20-от век направила колекција од 85.000 ист...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани
turlitava

Забава

News image

Имиња колега, имиња

Виц на денот | Недела, 20.4.2014

Се појавуваат тројца студенти на испит...

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани

Спорт

News image

Како тебе никој друг, само еден Металург, напред наши!

Ракомет | Сабота, 19.4.2014

Песна ќе грми во еден глас, о шампионе ќе ти пееме ние!

 • Најнови
 • Најчитани
 • Одбрани