Мачор во чвор

Мачор во чворЕдна од моите омилени реченици е „Кога една врата се затвара, други се отвараат“.  Можеби забележавте, можеби и не, претходната недела објавив една колумна која имаше енормно богата содржина иако тоа на прв поглед не изгледаше така. Особено ми е мило што едно момче дури и искоментира дека имаме грешка, то ест, празен текст.

Повеќе...

Мачор во чвор.

Повеќе...

Среќо мојаСекогаш кога имаме некоја пасија, некое хоби или уживаме да правиме нешто, коешто не е вообичаено за другите луѓе, имаме потреба да се срамиме од истото и да се правдаме за тоа. На пример, јас пишувам колумни еве веќе извесен период и тоа го правам секоја недела. Никако не можам да им објаснам на моите пријатели дека тоа не е пополнување спортска прогноза, но и покрај тоа што нивното хоби живот значи а моето е глупаво и безделничарско, јас би сакал да бидам оставен на мир и во спокој да си го исполнам направам своето уживање.

Повеќе...

Мачор во чворAin`t no sunshine when she`s gone... го пишувам ова во очи нова година, кога луѓето сакаат да бидат пијани и издрогирани и се мислам колку е трагично кога човек ќе западне во ментална шизофренија која не смее да ја нарече со тоа име бидејќи сè уште го сметаат за здрав и разумен, само бидејќи од време на време знае да направи по некоја логична работа која општеството ќе ја оправда.

Повеќе...

Мачор во чворМалку сме лутички. Еден на друг. Не дека има вистинска причина да бидеме на воена нога, ниту има повод кој ќе не направи господин и госпоѓа Смит, но ете така по малку сакаме да фрламе со ножеви низ кујната. Се правиме важни, и јас и таа, како да малку до сега сме сториле сè и сешто во обид да го издигнеме сопственото его и уживање повисоко.

Повеќе...

Најди време за омиленото глувчеОва мое разделување на лични мисли, овој интернет простор каде можам да кажам речиси сè без некој да ме цензурира е прекрасно. Никој, не ме удира по прсти, ниту по уста, имам неограничена слобода, се чувствувам како шведски новинар, загарантирана ми е слободата на говор.

Повеќе...

Мачор во чворМинатата недела ни се случи таксират. Некаде при крајот се појави една босанчероска багра, наречена Дубиоза Колектив. Нема да тапанам за таксират, нит за Дубиоза, ова не е нарачан текст каде што го фалам концертот, ама од тогаш, еве една недела ми одѕвонува оној популарен стих “Ќе се врати Валтер, ќе ви ебе матер“.

Повеќе...

Мачор во чворМи стигна писмо од Америка. Патувало долго преку интернетот. Го отворив, тоа е од мојата драга пријателка Вествуд. Таа е неверојатна. Јас, без срам и перде, а и без нејзина дозвола ќе го објавам овде јавно.

Повеќе...

Дојде крајотХах. Пред некој ден ја убиле демократијата, ми рекоа. Сите ние сме фанови на бајки, растевме со браќата Грим, ги научивме и социјализмот, комунизмот, што и да беше тоа, ама мислев дека дваесет години ќе им биде доволно на јадниците да се вратат на нозе, мислев и дека јас сум единствениот кој се уште верува во љубов како нешто кое постои, живее и може да трае вечно. Не, сите биле отидени...

Повеќе...

Никогаш не е ќорсокакОдамна не е како порано. Не сме веќе деца и веќе никој не сака да застане зад нас да ги понесе сите удари, а родителите исто така одамна сме прекинале да сакаме самите ние да ги поднесуваат за нас.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium