Мачор во чвор

Реалноста не постоиПиво. Тој прекрасен напиток кој никогаш не сфатив зошто толку многу сите ние го сакаме. Дебелее ужасно и го прави “неодоливото“ пивско стомаче, не тера да ја посетуваме тајната одаја секои 17,5 минути, најчесто има гочрлив вкус (што всушност и не се смета за вкус, туку за пародија на вкусот на смоквите кој не може да се дефинира) и има најмал процент на алкохол од сите алкохолни пијалоци.

Повеќе...

Марфи за почетнициПрерипував по три скали. На врвот пресреќен дека возот сеуште стои, извлеков задоволна насмевка која стоеше околу третина секунда зашто на перонот до него имаше уште еден. Филмски, во таа моментална недоумица, шефот на станицата свирна за тргнување па во целата паника, Марфи најверојатно кивна во моментот и се појави човек кој можев да го прашам дали возот оди во мојот правец.

Повеќе...

Мачор во чворАах, Старата Скопска Чаршија повторно живее. После години можам да кажам “дојди во Скопје, имам да ти покажам некои преубави работи“ а при тоа да не мора да одам некаде во дивина каде сигурно мојот гостин ќе помисли дека имам намера да извршам свирепо убиство.

Повеќе...

Мачор во чворВелат доаѓа крајот. За две години сите ќе бидеме пепел, колонизирани од вонземјани кои убиваат а среќните ги претвораат во робови, велат ќе дојде армагедонот, јавачите на апокалипсата, ќе воскресне фениксот од пепелта...

Повеќе...

само мене ми е ова налудничавоМакедонците се способни речиси без исклучок да направат фарса од настаните кои им се пласирани преку медиумите. Изминатава недела плазма мониторите од Велково меанче преку Корнер па се до Ореов Лад беа опседнати со фудбалската лига на шампиони и Норвешките рибари на чело со македонскиот кормилар.

Повеќе...

Мачор во чворЗдраво живо.

Некои работи никогаш нема да ми бидат јасни кога се работи за моите постапки кон спротивниот пол а Богами и нивните кон мене. Всушност за многу работи би можел да седнам со чашката во рака и да се замислам...

Повеќе...

banerIscelitelMilenium