seksdieta

Група на сексолози направиле истражување по кое добиле неколк интересни факти поврзани со сексот, кои веројатно нe ги знаете.

1. Луѓето кои имаат секс барем три пати неделно, изгледаат од пет до седум години помлади.

2. Слободните жени се привлечени повеќе од вработени мажи.

3. Оргазмот може да го излечи стравот од јавен настап. Шкотско истражување покажа дека луѓето полесно изведуваат јавни говори, ако неколку часа пред тоа имале секс.

4. Стриптизот носи повеќе пари за време на овулација, бидејќи нивното тело лачи повеќе феромони.

5. Жените кои редовно се занимаваат со спорт доживуваатпоголема радост од сексот.

6. Паровите кои чистат заедно во својата куќа имаат поубав сексуален живот.

7. Сексот еднаш неделно го зајакнува имунитетот со 30%.

8. Австријците имаат најмногу орален секс од кои било други во светот.

9. Околу 36% од луѓето го посетуваат Facebook после сексуалниот чин.

10.Утринското кафе е многу силен афродизијак.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK