seksidei

Mагазинот Гламур спроведе анкета на 1000 испитаници кои требале да одговорат на неколку прашање за да се дознае колку просечно во нивниот случај трае сексот и предиграта, споредбено со тоа колку време трае целиот процес.

Бројките покажале дека најголемиот дел од учесниците во ова испитување предиграта кај нив трае помеѓу 5 и 9 минути, додека пак сексот за поголем број од нив е нешто поголг, па трае од 10 до 14 минути.

Според тоа колку време трае сексот, е направена табела каде што е објаснето колку просечно луѓето „трошат“ време на предигра и секс, изразено во проценти.

Помалку од 5 минути

Предигра: 23 проценти

Секс: 8 проценти

 

Од 5 до 9 минути

Предигра: 33 проценти

Секс: 25 проценти

 

10 до 14 минути:

Предигра: 24 проценти

Секс: 17 проценти

 

20 минути и повеќе:

Предигра: 8 проценти

Секс: 22 проценти

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK