majmastur 

Ако уживате во мастурбација или соло-секс, сигурно ќе ве израдува што месец мај е Меѓународен месец на мастурбацијата.

Прогласен е во 1995, како реакција на секси-шопот Good Vibrations од Сан Франциско. Докторот Џозелин Елдерс изјавил дека за мастурбацијата треба да се расправа во склоп на сексуалното воспитување на младите. Поради тоа добил отказ. Good Vibrations од солидарност го прогласиле мај за месец на мастурбацијата со цел: подигнување на свеста.

Нагласокот бил да се укаже важноста на мастурбирањето од повеќе причини: сигурно е, здраво, бесплатно, пријатно и им помага на луѓето да го запознаат нивното тело и сексуалните реакции. Од сите видови секс, мастурбацијата е најуниверзална и најважна.

ја сакам Македонија: тука
навивам за мојата репрезентација: тука

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK