Понекогаш позата 69 им носи големо задоволство на двата партнери но понекогаш е потребно вежбање за достигнување на совршенство.

69.poza1

Предноста на оваа поза е во тоа што партнерите уживаат истовремено, но за се да помине во најдобар ред потребно е да се обрне внимание на неколку  мали детали. 

Честопати некој од партнерите го става своето задоволство на прво место, се опушта и заборава дека станува збор за паралелен орален секс во кој двете страни треба да бидат задоволени.

За да внесете поинтензивна акција во оралниот секс правете го сето тоа што ќе ви текне и не се возджувајте, туку напротив бидете инвентивни.

Инаку, во оваа поза жената да биде под мажот, на тој начин тој многу полесно ќе може да ја задоволи. Во тој случај мажите имаат директен пристап до женскиот клиторис, па затоа полесно ќе можат да ја задоволат.

Користењето на устата во оваа поза за жените е напорно и затоа слободно им се препорачува да ја користат и раката за стимулација. Многу е важно убаво да се наместите, а ако ви е потребно користете повеќе перници за одредени делови од телото. 

Освен тоа, на тој начин ќе можете да го контролирате аголот, брзината и начинот на сексот.

Доколку често правите паузи во вашата работа, подобро е орално да се задоволуватe наизменично, а не истовремено. Внимавајте на забранетите работи. Се разбира дека тоа е прашање на договор, меѓутоа позата 69 претставува задоволување на сите ерогени зони освен задникот.

Флексибилноста на телото е исто така важна. Односно колку повеќе телото ви е флексибилно толку повеќе ќе можете да пробувате нови пози без да чувствувате болка и грчеви. 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа