Колку повеќе движења пробувате во спалната, толку е поголема можноста да доживеете оргазам. Колку повеќе експериментирате во и надвор од спалната, толку ќе ви биде поголема романтичната поврзаност со вашиот партнер... Затоа време е да им дадете нов сјај на стандардните секс пози!

Мисионерска поза

Легнете на грб и повлечете ги колената кон градите. Вашиот партнер нека клекне со лицето кон вас и нека ви ги држи колената за да обезбеди теснина. Плус, позицијата прави да пенетрира побавно, па со тоа сексот ќе трае подолго. Ова е стандардната мисионерска поза, но со нозете кренати на неговите раменици. Вашиот партнер ќе пенетрира подлабоко и ќе биде под идеален агол да допре до вашата Г-точка.

Вака поставена мисионерската поза ќе ви овозможи максимален контакт со клиторисот. Всушност, жените кои не можат да постигнат оргазам во стандардната мисионерска поза имаат 56 проценти поголема веројатност да постигнат во оваа. Обидете се со нозете да се замотате околу колковите на вашиот партнер и притискајте со карлицата како тој се движи.

 

Каубојска поза - девојката горе

Свртете се така што ќе бидете во истата позиција вие горе, но овој пат со нозете и задникот кон него. Обратната каубојска поза ќе ви овозможи стимулација на Г- точката и ви дава слободни раце да си играте со својот клиторис.

Наместо да седите на него, клекнете со стапалата рамни на креветот или подот. Тој ќе ужива во глетката, а вие ќе имате подобра контрола да ја погодите Г- точката.

Потоа легнете врз вашиот партнер, така што телата ќе ви бидат притиснати, а нозете целосно исправени. Потоа лизгајте се бавно нагоре-надолу, а за подобра забава во текот на предиграта намачкајте бебешко масло на градите.

Доги стајл

Вашиот партнер нека седне потпрен на столица, а вие седнете му во скут така што со грбот ќе се допирате за неговите гради. Правете микс од движења нагоре–надолу и лизгање напред–назад за поголемо задоволство на двајцата.

Потоа вашиот партнер нека легне на грб и нека ги свитка колената кон градите. Полека потседнете на неговите колкови, а нозете нека му бидат кај вашите раменици. Истегнете ги вашите раце назад за тој да може да ве држи за зглобовите и да одржува рамнотежа. Пенетрацијата во оваа поза е навистина длабока.

За крај изнесете ја стандардната кучешка поза надвор од креветот. Навалете се напред и ставете ги дланките на замагленото огледало во тушот или пак на некое парче мебел за поткрепа како што тој ќе влегува одзади во вас. Стоечката положба му ги ослободува рацете, па може паралелно да ви дава и рачно задоволство.

Од страна

Легнати на страна свиткајте ги колената до градите во позиција на фетус. Вашиот партнер нека го стори истото притискајќи ги неговите гради за вашиот грб колку што може посилно за поголема физичка блискост и поинтензивен секс.

Истркалајте се со лицето надолу со колената свиткани под градите и рацете истегнати напред или назад отстрана. Потоа партнерот нека се намести во истата позиција и аголот ќе му даде директен пристап до вашата Г- точка.

marijaSerif

ZK