Секој заљубен пар преба да исполни само една задача. Ако успее во тоа, нивната љубов ќе трае вечно а тие засекогаш ќе бидат заедно.

Тукушто венчан пар дошол кај еден мудрец. Сакале да знаат како нивниот брак да биде долг и плодоносен, и во него да не се изгуби она најважното– љубовта!

Го прашале учителот: „Постои ли начин во денешниот свет нашата љубов да опстане?”

Учителот ги погледнал и им рекол: „Да!”

Парот се зачудил и прашал: „Што да направиме?”

Учителот само им одговорил: „Заедно сакајте ги другите!”

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа