Познатата апликација за запознавање на луѓе Happn открива интересни статистички податоци за машките професии кои најмногу ги привлекуваат девојките.

На самиот врв на листата се наоѓаат адвокатите. Нивната популарност се должи на доброто образование, амбицијата, и на фактот што добро заработуваат и секогаш се модерно облечени.

По адвокатите, на листата доаѓаат аналиричарите (IT секторот), инженерите, продавачите (тука се потенцира моментот на оние кои продаваат поскапи работи како автомобили, скапа технологија, и слично) и докторите.

Не се разочарувајте доколку вашата професија не е на листата, затоа што се е можно. Меѓутоа, крајниот заклучот е дека не за џабе се мачиме со образованието, кое се исплати и на други полиња а не само на материјалните.

marijaSerif

ZK