Сакате да заведете некого но не знаете како да почнете? Доколку се одлучите тоа да го направите со зборови, не заборавајте дека освен содржината на приказната, важен е и начинот на кој ќе пријдете. 

Кога сакате некого да привлечете и заинтересирате за себе, треба да му пријдете такашто вашите усни ќе бидат во близина на неговото лево уво, а тоа ќе ја скокотне неговата фантазија, ќе го разнежни и ќе покрене некои центри во неговиот мозок. 

Истовремено вашата десна рака ќе биде слободно и ќе можете да ја искористите такашто суптилно, за време на разговорот, ќе го допрете соговорникот.

Доколку со некого водите професионален разговор или сакате да го држите на растојание, тогаш страните се менуваат – зборувајте им на десната страна, во близина на десното уво. Со тоа ќе ставите до знаење дека вашите намери се оперирани од емоционалното или дека се чисто професионални. Тоа се тие мали мудрости кои можат да имаат голема корист.

Научниците објаснуваат дека правилото е просто, затоа што десната хемисфера на мозокот ги контролира мускулите на левата страна, а левата ги управува мускулите од десната страна. Па така, кога намигнувате со десното око, тогаш левата страна од мозокот е во погон, а кога некој ќе ви го допре левото уво, тогаш ја покренува десната страна на мозокот.

- Токму десната хемисфера е одговорна за чувствата, интуицијата и препознавањето лица, додека левата е задолжена за наука и логика - велат тие.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium