Сувата коса се појавува како резултат на фарбањето, хлорот од базените, честото исправување или извиткување на косата со преса и сл.

suva kosa

Совети:
1. Не претерувајте со шампонот
Шампоните содржат многу хемикалии и со нивна претерерана употреба се одземаат природните масла на косата, а се суши и влакното.

2.Користете регенератор
Регенераторот ја омекнува косата, но морате да бидете внимателни при неговиот избор. Гледајте да одберете регенератор кој не содржи алкохол, затоа што алкохолот ја суши косата.

3. Чешлајте се помалку
Честото чешлање на косата доведува до кинење на влакното. Косата треба да се чешла нежно, и не треба да се чешла додека е влажна.

4. Избегнувајте го сонцето
При изложување на сонце, носете капа бидејќи сонцето го гори влакното. Тука можеме да ги вклучиме и пресите за коса и фенот.
Фенот држете го 15cm оддалечен од косата

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа