Сите ние сакаме да имаме убава и сјајна коса, но понекогаш брзиот начин на живот не ни дозволува да се грижиме доволно. Ова се работите кои што не смеете да си ги дозволите.

kosa

1.Користите јаки стегачи за коса

Стегачите кои ви ја стегаат многу силно косата, не се добри за вас. Потрудете се да купувате стегачи кои се целосно направени од ткаенина.
Никако не користете ластици за тегли, тоа е најлоша опција!

2.Секојдневно ја врзувате косата во ист реп

Ако секојдневно ја врзувате косата во ист реп, ќе предизвикате пукање на влакната на косата. Потрудете се што помалку да ја врзувате косата во ред, а ако мора, нека биде во различна положба.

3.Не се чешлате редовно

Чешлањето на косата ја поттикнува циркулацијата на крвта која доаѓа до фоликулите. А колку е фоликулата поздрава, толку е и косата.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа