Ако сакате да ослабнете постојат некои работи кои мора да ги избегнувате. За вашата диета да биде успешна ви откриваме што не треба да правите.

sto e zabraneto za slabeene

Изгладнување- Под здрава исхрана не се подразбира изгладнување. Помеѓу оброците треба да имате нормални интервали, бидејќи изгладнувањето нема да ви донесе ништо добро.

Прејадување- Никогаш не треба да се прејадувате, дури ни кога се храните здраво. Морате да знаете кога е време да престанете, бидејќи вишокот килограми нема да ги изгубите доколку се прејадувате.

Прескокнување оброци- Ако го прескокнете појадокот, за ручек ќе бидете многу гладни и сигурно ќе посегнете по нездрава храна. За да ги заобиколите грицките, јадете ги оброците на време.

Ресторани- Ако многу работите и се храните во ресторани и пекари, водете сметка што нарачувате бидејќи веројатно немате увид за нутривните вредности на храната. Најдобро е да се одлучите за салата,а дома повеќе трудете се да готвите здрави оброци.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа