Зошто да трошете пари на скапи тренери кога можете да ги повикате пријателките и да направете една добра аеробик сесија. Позитивна енергија и по 2 тегчиња, за дел од вежбите, е се што ви е потребно.

Малите групи за вежбање се најефективни, а оваа варијанта е евтина за вежбање и дружење едновремено. Исто така ефектот од вежбањето ќе биде многу подобар бидејќи во група ќе се притискате многу повеќе за упорно да вежбате отколку кога сте сами.

Вежба 1: Внатре - надвор
 Започнете во позиција со левото колено потпрено на земја, а десното широко отворено во клекната положба со прстите кон надвор. Спуштајте и поткревајте ја тежината, а потоа сменете ги нозете. Работат задникот и бутовите.

Вежба 2: Споени петици
Застанете со нозете широко одвоени и рацете спуштени. Свиткајте ги колената и скокнете високо колку што можете, спојувајќи ги петиците како на сликата. Приземјете се во стартната положба, со меки колена. Повторете го истото за 30 секунди. Работат задникот, абдоменот, бутовите.

Вежба 3: Стегнати стомачни
Легнете со лицето накај подигнатите нозе, колената свиткајте ги за 90 степени, земете тегови во двете раце и истегнете ги кон небото, а главата нека ви биде крената како на сликата. Спуштете ја главата, опуштете ги колената до агол од 45 степени и потоа повторете го истото. Работат абдоменот, рамениците, трицепсите, колковите.

gorgeous girls of fitness 640 34

Вежба 4: Рака - нога
Нека лицето ви биде свртено кон небото, рацете нека ви бидат под рамениците, прстите испружени, колковите поткренати и колената подвиткани. Држете ја позата додека ја тегнете десната нога и со левата рака посегнувате да ја допрете. Потоа направете ја вежбата со другата рака и нога. Работат рамениците, трицепсите, грбот, абдоменот, задникот, бутовите.

Вежба 5: Мачка

Започнете на сите четири, колената под колковите, рацете под рамениците и тег во секоја рака. Повлечете ја брадата накај градите, подигнете ги, соберете го стомакот и заоблете го грбот како мачка. Потоа вратете се во почетната положба кревајќи го тегчето во десната рака. Сторете го истото и со другата. Работи грбот.

Вежба 6: Рамнотежа
Застанете на левата нога и подигнете ја десната, коленото нека биде превиткано и паралелно со земјата. Држете тегови во рацете, подигнете ги лактите во ниво на градите и привлечете ги кон себе. Балансирајте, па исправете ги рацете пред градите. Потоа истото со другата нога. Работат рамениците, рацете, абдоменот, задникот, бутовите.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK