Крвавото езеро, или Црвената лагуна (Laguna Colorada) е езеро во Боливија кое како да излегло директно од филмовите на Родригез и Тарентино. Се наоѓа близу границата со Чиле и неговите острови од боракс со бела боја убаво се вклопуваат во сликата кога ќе се измешаат со црвената боја на водата, која е таква поради црвениот талог од пигментацијата на некои видови алги. Често во езерото можат да се забележат фламингоа кои придонесуваат за уште поинтересен изглед на езерото коешто се смета за меѓународно природно богатство. 

laguna-colorada001laguna-colorada002laguna-colorada003laguna-colorada004laguna-colorada005laguna-colorada006laguna-colorada007laguna-colorada008laguna-colorada009laguna-colorada010laguna-colorada011laguna-colorada012laguna-colorada013

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK