gucha-2010-01Пред извесен период објавивме за американската реднек олимпијада, а летово бевме сведоци на прилепскиот пиво фестивал. Почитувачите на локалниот традиционален фолк (вклучувајќи ги тука и музиката и културата) не сакаме да ги потценуваме ниту деградираме, но секако сме воодушевени од она кое го гледаме низ слики. Српска „Гуча“ се чини од досега приложеното има генијална атмосфера, затоа, следната година тимот на бркајработа ќе мора „стручно“ да оцени до каде се прилепчани, па ќе ги посети двата фестивали.
Инаку, собирот на трубачи во Гуча, Србија е настан кој стана глобално познат последнава декада. Фестивалот се одржува од 1961 година, а оваа беше неговото јубилејно педесетто издание кое го посетија околу 800 илјади луѓе. Традиционално се одржува во август, а следниот собир е закажан за 10-14.08.2011. Како потсетување, еве фотографии од ова лето. Ако добиете желба за лумперај, не грижете се, нормално е.

guca_2010_trumpet_018img_4390img_3821img_4490img_3934img_1628Pict_019Pict_016Pict_012img_3925guca_2010_trumpet_022Pict_0052008___Pict_017Pict_009img_1857Pict_0112007guca_2010_trumpet_011img_4409img_1713img_4659img_1650img_4447Pict_0012008____Pict_002Pict_003Pict_0082005_Pict_014Pict_015img_4445guca_2010_trumpet_020Pict_020

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium