Пространства од лава, постојан ризик од ерупција – ова е највпечатливото место за спиење, што еден екстремен патник би сакал да го посети.

„Phoenix House“ е туристичка дестинација која се наоѓа на Хаваи. Вулканската активност таму не е прекината од 1983-та година.

Малата дрвена куќа е дизајнирана од страна на Вил Бејлхарц кој ја изградил на една од највисоките точки на вулканот Килауеа.

Куќата ги има сите потребни удобности, вклучувајќи Wi-Fi пристап, ТВ, бања но никој нема да обрнува внимание на интернетот, кога само на 6.5 км од неговиот кревет се наоѓа кратер кој исфрла лава!

vulkan01

Изнајмувањето на куќата изнесува 100-150 долари од ден. Предлогот е целосно реален и може да го најдете на страната на AirBnB.

vulkan01

Килауеа е најмладиот од земните хавајски вулкани и еден од најактивните вулкани на Земјата.

Последната ерупција беше на 3 јануари 1983 година и продолжува во моментот. Во фаза на нова интензивна активност вулканот влезе на 6 март 2011 година.

vulkan01

vulkan01

vulkan01

vulkan01

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа