Постојат голем број на туристички локации кои се толку надреални и убави што кога ќе ги видите нивните фотографии за прв пат, мислите дека тоа е филмски декор.

Таков е случајот со Гитхорн, мал град на север од Холандија, кој потсетува на пејзаж, кој произлегува од детска приказна.

А една од населбите, изградена на мрежа на тесни канали, изглед како слика, но всушност е сосема реална. Со население од само 2.600 луѓе и многу мал туризам, Гитхорн е живописно и мирно село за кое повеќето луѓе можат само да сонуваат.

Дури и на неговата веб страница се вели дека „најгласниот звук што обично го слушате е мавтањето на крилата од патка или бучавата на некои птици“.

Ulica-voda1

И покрај тоа што е сосема далечно, а поштарот вели дека доставува пошта со брод, тоа е достапно со автомобил од Амстердам и нуди различни шармантни сместувања.

Затоа, доколку сте во потрага по мало фасцинантно место за одмор или едноставно сакате да направите воодушевувачки фотографии, да се восхитувате на малите куќички со дрвени покриви и мостови под меките зраци на раното утринско сонце, Гитхорн е вашата дестинација.

Ulica-voda1

Ulica-voda1

Ulica-voda1

Ulica-voda1

Ulica-voda1

Ulica-voda1

marijaSerif

ZK