Патувања

titanik.hotel1Иако за повеќето од нас името Титаник е симбол на катастрофа и тага сепак Турските сопственици на хотелот Titanic Beach Lara не мислат баш така. Станува збор за огромен хотел-брод лоциран  во Анталија, кој наликува на познатиот Титаник, кој потона во 1912 година во Атлантикот.

Повеќе...

bulgari.8Лоциран близу Улувату, на полуостровот на најјужната точка на островот Бали, Bulgari Resort е вистински рај на земјата. Сместен меѓу висока карпа и индискиот океан, на висина од 150 метри овој ресор нуди неверојатна глетка на океанот.

Повеќе...

dolina.3Лоцирана во познатиот Ликијски пат во Турција, Долината на пеперутките се протега на 86.000 квадратни метри и до неа е можно да се дојде единствено со чамец или со брод.

Повеќе...

samoa.3Овој природен базен се наѓа во вулканскиот кратер на Самоа, во близина на Лотофага, село на јужниот брег на островот Уполу и им овозможува на посетителите уникатно искуство и уживање.

Повеќе...

pestera.svet1Луѓето со векови ги истражуваат пештерите низ светот во потрага по нови видови и осовјување на нови територии. Најголемата пештера скриена во длабоките шуми на Фонг На Ке Банг националниот парк во Виетнам ја пронашле дури во 1991 година.

Повеќе...

taho.ezero1Пловечки хотел, пловечка куќа - нешто што одмана стана реалност. Но сега ви ја претставуваме првата пловечка скејтборд рампа …

Повеќе...

ezero201Во пештерата „Поко азул“ во националниот парк „Чапада дијамантина“ во Бразил, се наоѓа скриено езеро кое е толку бистро, што на светлина речиси водата не може ниту да се забележи.

Повеќе...

viking.1Гигантската компанија „Viking Cruises“ ја започна својата пловидба од Истанбул со прекрасното инжинерско чудо наречено „Viking Star“, со цел да стигне до Скандинавија.

Повеќе...

kolorado.1На југот на Италија, во покраината Базиликата, се наоѓа Колобраро, познат како проколнат град.  Имено, кружи легенда дека ова гратче е плодно тло за раѓање на деца со аномалии, па така било забележано дека тука се раѓаат деца со две срца или три пара бели дробови.

Повеќе...

tanah.3Танах Лот е една од најпознатите туристички атракции на Бали, и е еден од седумте храмови кои стотици години имаа улога да го штитат брегот и жителите на овој остров од злобните духови.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа