Чајот е идеален напиток во текот на зимата. Освен што  не топли, чајот е навистина корисен за здравјето. 

4 caj

1. Здраво срце- Чајот содржи флавоноиди, антиоксиданти кои ги ослободуваат неутралните слободни радикали. Идеален е за чување на здравјето на срцето.

2. Убава кожа- Некои чаеви се богати со витамините Е и Ц  кои го успоруваат стареењето на кожата. Зелениот чај е еден од нив, па затоа пијте по една чаша зелен чај секојдневно.

3. Брзо слабеење- Некои чаеви го забрзуваат метаболизмот и потикнуваат полесно согорување на калориите, заради што е одличен сојузник во борба против вишокот килограми.

4. Здрави заби- Секојдневно конзумирање чај го чува здравјето на забите. Чајот содржи флуориди кои поволно делуваат на цврстината на забите и ја штитат вилицата.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа