Здравје

vitamini.1Дали сте знаеле дека редовните диети имаат влијание врз вашето либидо? Како што сексот влијае позитивно на имунитетот, крвотокот и кожата, така се е поврзано во синџир, па исхраната која ја внесувате и витамините во неа влијаат и врз вашиот сексуален живот.

Повеќе...

nesonica.1Добар дел од луѓето страдааат од недостаток на сон  една од главните причини за тоа е што често се будат во текот на ноќта за подоцна да не можатлесно да заспијат.

Повеќе...

kafe.casaКофеинот е најмногу застапен во кафињата, но можете да го најдете и во енергетските пијалоци, газирани пијалоци, па дури и најобичните чаеви и тн...

Повеќе...

lek.veniСувата кожа и испуканите пети се најчест проблем кои се појавуваат на стапалата. Тие се последица на недостаток на влажност на кожата, нездрава исхрана, недоволна нега или погрешни чевли.

Повеќе...

emocii.1Како што стресот и нервозата влијаат на работата на вашето срце, така има и некои други емоции кои може да предизвикаат сериозни заболувања на некои органи во вашето тело.

Повеќе...

zmija.otrovnicaЗмиите најчесто напаѓаат доколку се почувствуваат загрозено, инаку бегаат од луѓето. Отровниците имаат кратко тело, додека оние кои не се отровни се долги и тенки. Раната предизвикана од гриз на неотровна змија треба да се измие со вода, да намачка со антибиотски крем и да се преврзе.

Повеќе...

leneno.sЛененото семе изобилува со  безброј корисни компоненти, кои вклучуваат витамини, минерали, масни киселини и влакна, кои ја нормализираат работата на организмот. 

Повеќе...

plasticno.siseПластичните шишиња се оние пакувања кои најмногу се трошат во жешките денови а истите можат да ви направат проблем кога најмалку очекувате.

Повеќе...

truenje.sohranaТруењето со храна не е проблем што се јавува само во летниот период но најчесто се појавува во овој период. Во текот на летото, под влијание на високите температури, храната полесно се расипува по што доаѓа до оваа појава.

Повеќе...

prirodni.lekoviВе заболе глвата а вие без размислување се напивте апче? Но дали знаевте дека изворот на здравјето лежи во здравите влијанија и здравите средства. Лековите кои всушност се отрови, не припаѓаат во факторите на животот кои носат здравје.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа