Като Сиверсен, шеф на велшката компанија Creditsafe чија основна дејност е давање на финансиски совети, одлучил сите свои 500 вработени да ги однесе на четвородневен одмор во Шпанија по повод 15-от роденден на компанијата.

Шефот ги води сите 500 вработени на одмор во Шпанија

Сиверсен заедно со своите вработени, на почетокот на септември ќе отпатува во познатото летувалиште Алкудија, каде тој изнајмил и цел ноќен клуб за да можат лудо и незаборавно да се забавуваат. Целата авантура ќе го чини „најдобриот шеф“ околу 300.000 фунти, но тој истакнува дека не му е жал за парите, бидејќи верува дека неговите вработени тоа и го заслужуваат.

„Нивната работа и залагање ја доведоа компанијата меѓу најдобрите европски компании во секторот и мислам дека ова е вистински начин да им се заблагодарам“ - изјавил Сиверсен.

Ех, зошто ли кај нас нема вакви шефови.

И.К | бркај работа

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа