Велосипедот е едноставно превозно средство. Но некој решил дека може да се направи уште поедноставно, и го измислил Bicymple.

bicymple

Креатор на овој изум е Џош Бехтел, кој го направил овој минималистички велосипед, каде што го отстранил ланецот, а педалите, се наоѓаат на задното тркало. Со овој едноставен дизајн, креаторот објаснува дека може поедноставно да се справува со градскиот метеж.

Позитивните работи кај овој bicymple се: лесното одржување поради помалиот број на делови, лесното пренесување на раце по скали и слично. Додека пак негативните работи, кои ги набројата велосипедистите се: малата брзина поради неприсуството на ланецот и тешкиот баланс при возење.

Погледнете го видеото и самите одлучите:

 

 

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа