pivaНаучниците ја пронашле вистинска формула за совршено пиво, со неколку неверојатна фактори.

 

Не е формула како рецепт, туку буквално математичка формула, каде што има фактори кои покажуваат кое пиво, всушност е совршеното пиво.

Формулата е: E = - (0.62T2 + 39.2W2 + 62.4P2) + (21.8T + 184.4W + 395.4P + 94.5M - 90.25V) + 50(S + F + 6.4)

E - e уживање, Т - температура, W - број на денови до кога треба да се појавите на работа/факултет, P - број на луѓе кои пијат пиво со вас во тој момент, М - расположение, V - јачина на музиката во околината, S - достапност до „грицки“ и F - достапност до „вистинска“ храна.

Ако ви оди добро математика, ќе немата проблем да израчунате како до совршено пиво. Но ако не ви оди, погледнете како тоа го прави научникот:

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа