belo-viskiПо толку добро време, овој американски пијалок, ќе добие боја, која не е позната за поновите генерации.

Дистилеријата лоцирана во Тенеси, САД, ќе произведува безбојно виски т.н. бело виски, кое не било произведувана, од времето на прохибицијата во државата.

Има благ вкус со овошен мирис.

Направен е од комбинација на 70 проценти рж, 18 проценти пченка и 12 проценти јачмен.

Ова виски ќе се појави на пазарот во Америка, од почетокот на следната година.

 

 

 

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа