Дали некогаш сте помислиле да гушнете дрво или пак веќе го имате направено тоа некогаш во животот? Некои луѓе сметаат дека придобиките од гушкањето дрва се најчесто врзани со сопственото убедување. Но, сепак постојат и некои точки кои можат да се споменат независно од вербата, а да се засновани на научни факти.

Дрвјата се природни фабрики за прочистување на воздух

Лисјата од дрвата ја отстрануваат правта од воздухот и овозможуваат чист воздух. Додека го гушкате дрвото стоите под “природен прочистувач”. Каде на друго место би било тоа возможно, ако не под дрво.

Почнач на батерии

Размената на енергија е уште еден важен бенефит при гушкањето на дрво. Дрвото ја зема негативната енергија од вас, и ја заменува со позитивна. Гушкајте го дрвото се додека не почувствувате дека вашето тело е повторно наполнето.

Зголемете го вашето расположение со гушкање дрво

Како производ на чекор еден и чекор два, секако резултатот е подобро расположение.

banerIscelitelMilenium