Живееме во динамично и напорно општество во кое стресот е неизбежен дел од секојдневието.

Креативниот тим на „Soul Pancake“ направил кус експеримент кој имал за цел да го потврди антистресното дејство на мачињата врз луѓето. Тие во еден малк парк, кој се наоѓал во непосредна близина на фрекфентна улица, инсталирале една стаклена кутија во која сместиле луѓе кои се изложени на постојан стрес. Им дале слушалки и ги поканиле на куса медитација, а потоа се случило ова...

Незаменливи придобивки од чувањето мачка

Придобивките од чувањето на милениче се многубројни. Овие мили животинчиња, на еден или на друг начин, ќе ви го разубават животот и ќе ве направат подобра личност.

Доколку од секогаш сте посакувале милениче во вашиот дом, а нечистотијата и недостатокот на слободно време ви претставуваат грижа, тогаш вдомувањето на маче е вистинскиот извор за вас. Прочитајте ги придобивките од чувањето на мачка и на кој начин таа ќе ви го разубави секојдневието.

Мачињата се толку слатки што нема да ви биде лесно да изберете само една од нив.

Тие го намалуваат ризикот од срцеви болести.

Тие не се скапи за одржување.

Тие самите се бањаат и водат грижа за себе.

Тие се одлични пријатели.

Со самото вдомување на едно маче, вие спасувате живот.

Тие ги убиваат несаканите инсекти и разни бубачки во вашиот дом.

Чувањето на маче го намалува стресот.

Тие ќе ве опсипуваат со неизмерна љубов.

Тие знаат кога не се чувствувате добро.

Ќе го исполнат вашиот живот со радост и игри.

Тие лесно се прилагодуваат на секаков простор за живеење.

Тие ќе направат да не се чувствувате осамени.

Мачките влијаат позитивно врз нашето физичко и психичко здравје.

banerIscelitelMilenium