Астролозите велат дека лицата родени во овој хорскопски знак се најдобрите луѓе во Зодијакот. Тие имаат многу позитивни карактеристики. Во продолжение неколку од нив, кои ќе ве натераат во вашиот живот да имате пријател роден во знакот Овен.

Искрени се – Никогаш не лажат од една едноставна причина, бидејќи не знаат како.

Лојални се – Тие никогаш нема да ве изневерат и нема да ги издадат вашите тајни. Доколку пред Овен започнете да ги озборувате неговите пријатели, знајте дека тоа нема да има убав крај.

Оптимисти се – Оваа нивна способност значително им помага на луѓето кои ги опкружуваат, бидејќи тие се голема поттик или поддршка.

Авантуристи се – Секогаш се полни со луди и аватуристички идеи.

Сакаат да даваат, а не и да земаат – Тие се внимателни со парите и знаат да штедат. Овните спаѓаат во онаа група на луѓе која повеќе се радува кога подарува, отколку кога прима подароци. Кога станува збор за нив самите, два пати ќе размислат дали да се почестат.

Зрачат со позитивна енергија – Нивната енергија им помага со леснотија да преминат и преку најголемите „сопки“ во животот. Најчесто се обвинуваат себеси кога нешто не тргнало по зацртаниот план.

Независни се – Знаат да се грижат за себе и избегнуваат да побараат помош дури ниту кога им е очигледно потребна.

Посветени се – Ова е особено убаво за нивните љубовни партнери, кои нема да мораат да се грижат дека по извесно време ќе бидат незабележени.

Амбициозни се – Секогаш тежнеат кон повеќе и си поставуваат нови цели пред себе.

Сите овие каратеристики заедно ги прават Овните одлични партнери или пријатели за цел живот.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium