Читална

igor-za-tose-naslovna majkatiitatkoti1Што да се каже или напише за Тоше? Што не е кажано или напишано за Тоше? Или пак, во оваа ера на жолт печат и инстант небулози, повеќе нема место за, искрени и чесни души каква што беше неговата.

Повеќе...

ranet.vojnikОстанав сам. Без тебе. Без оној ведар глас кој ме будеше секое утро. Без оној допир од кој ми се ежеше кожата. Без оној поглед во кој се губев. Останав без СЕ ! Без онаа која ме правеше најсреќен.А за кого ? За што ? Каде згрешив ? 

Повеќе...

prikazna.ivonaЕј ти чекај малку! Да баш ти! Ти кој/која в моментот го читаш ова. Ајде насмевни се. Ама онака искрено, што би рекле од срце. Се чувствуваш ли поубаво? Секако одговорот е да.

Повеќе...

zima.s0-Мила разбуди се. –тивко и шепна бакнувајќи ја во чело.

Повеќе...

true.roadМесечината срамежливо ја ѕиркаше девојката која седеше на работ од осамениот уличен тротоар, но залудно. Таа не го забележуваше тој прекрасен сјај. Не можеше да го забележи.

Повеќе...

woman.darkУште една ноќ без спиење. Како и да e, веќе сум навикната. Нема да ми биде ни прв ни последен пат да останам будна цела ноќ, превртувајќи се во својот кревет. Па тоа и не е така лошо. Откако несоницата се појави во мојот живот, ми донесе нова пријателка - Темнината.

Повеќе...

couple.cute.ivonaАман бе луѓе ! До кога вака ? До кога ќе мразите се околу себе ? До кога ќе водите војни ? Знаете каде ќе ве одведе тоа ? -Помеѓу никаде и некаде.  Па сега сами проценете каде е тоа и размислете дали сакате да бидете таму. Се зависи од вас. Вие самите си цртате на Вашето платно. Сами си ја кроите среќата.

Повеќе...

Man.Walking-Ја испи првата голтка од утринското кафе кое тој и го имаше сварено. Се насмевна. Повторно немаше доволно шеќер. Па добро кога ќе научиш какво кафе пијам ? - си помисли.  Како и да е сепак беше најубавото кафе. Тој го имаше сварено.. 

Повеќе...

tango.last.ivonaГо искористи и последниот атом сила и погледна преку прозорецот. Го гледаше како заминува. Сеуште ги слушаше неговите чекори . Немаше сила да викне -“Врати се” . Тој полека , но сигурно се оддалечуваше . И готово . Го немаше повеќе на хоризонтот.

Повеќе...

tose.1Утро, 2007. Ден вторник. Јас студент, прв час предавање, сите поспани. Се сеќавам бев среќна. Бев во еуфорија од животот. Мојот најблизок доживуваше успеси, конечно пропеа пред светот. Пред два дена пееше песна од ангелот, од најсаканиот. Помислив, можеби Тоше го гледал, можеби рекол браво. Знам дека ќе го поддржеше. Тоше сите нè поддржуваше, сите нè сакаше.

Повеќе...