Читална

tose.1Утро, 2007. Ден вторник. Јас студент, прв час предавање, сите поспани. Се сеќавам бев среќна. Бев во еуфорија од животот. Мојот најблизок доживуваше успеси, конечно пропеа пред светот. Пред два дена пееше песна од ангелот, од најсаканиот. Помислив, можеби Тоше го гледал, можеби рекол браво. Знам дека ќе го поддржеше. Тоше сите нè поддржуваше, сите нè сакаше.

Повеќе...

beskonecni-thumbМелодија, како ветар од далечините кој минува низ мојата глава. Звучни бранови кои создаваат убавина. Бесконечно шарени слики и пејзажи во ќелиите на мојот уморен ум.

Повеќе...

koga-ljubis copyДоаѓа момент во животот кога се е исто, а всушност ништо не е. Твоето парче рај на земјата, твоето омилено место е исто но сега не одиш веќе сама таму.

Повеќе...

adrijana-janevska copyЧесто зборуваме за моралните вредности, за колку е важно да бидеш човек. Човек па се друго во животот. Андријана Јаневска напиша нешто прекрасно на својот фејсбук профил, нешто што, заслужува да се најде на нашата страница, а помеѓу другото, заслужува и еден огромен аплауз. Затоа што Андријана тоа навистина го заслужи. Еве што напиша таа:

Повеќе...

da-si-naokolu copyЗнаеш што сакам? Да си околу мене без да знам. Да си ми дома, скриен позади некоја завеса и да ме слушнеш како му зборувам на брат ми за тебе додека јаде. Да слушнеш како им викам на моите ’не сум заљубена бе, што ви е?’.

Повеќе...

ludanok-thumbСаботна вечер. Или неделно утро во оние најраните часови. Зависи од тоа дали сте во вашите топли кревети и се препуштате на таа досадна и привлечна мелодија на сонот или сте излезени во овие доцни часови и уживате на свој начин.

Повеќе...

ova-ti-e-skopje-thumbИлјада лица и лажни насмевки, илјада пропатени душички, илјада фини дечковци, илјада поштени девојки...

Повеќе...

tose-thumbКаде си?
Те молам, не заминувај
Фати ја ракава и врати се
претопи се со последниов сончев зрак.

Повеќе...

znaes-thumbЗнам само дека светот изгледа поубаво во негово присуство. Знам дека можеби ова е потребно за светот да ги добие своите бои и конечно сонцето повторно да грее во онаа посакувана варијанта. И конечно се осеќам повторно во моја кожа, како да сум повторно јас.

Повеќе...

zborovite-koi-ostanaa-neiskazani-thumbСакам да ти кажам дека те сакам. Ете, го кажав тоа што ми стоеше во грлово како грутка и ме давеше цело ова време. Те сакам.

Повеќе...