Читална

klisea-thumbИмаше многу работи што останаа недоискажани меѓу нив. Неколку неиспуштени солзи, две ладни насмевки и студенило во сопствените погледи.

Повеќе...

krajotna-thumbТе сакам…Но, се сакам себе си повеќе.

Повеќе...

nekoi-thumbМината приказна.

Повеќе...

jasti-thumbВистински настан од нашето секојдневие...

Повеќе...

decc-thumbИ знам дека секогаш ќе го сакам. Не треба да сум некој експерт за љубов за да знам колку ми значи и што е ова чувство што секогаш кога ќе го погледнам се смеам.

Повеќе...

kadezavrsuva-thumbГи бројам чекорите додека одам прилично брзо по мојата Првомајска. Изморено се поздравувам со некои од комшиите од зградата во која живеам, eдвај воздржувајќи се да не заплачам пред нив и сликите на среќни семејства кои ги преставуваат сите денес.

Повеќе...

lji-thumbНе,не и не! Не сакам да слушам повеќе лаги. Не сакам повеќе да ми симнуваш ѕвезди, ниту да ми продаваш некои евтини приказни.

Повеќе...

pufla copyОдбегнував да ја нарекувам така.Самиот збор ми изнудуваше гримаси на лицето,а како ме подучуваше, не смеев да ги грчам мускулите,да не добијам предвремени бори.Не дека тоа ми сметаше,но се што излегло од нејзина уста за мене беше библиски стих.

Повеќе...

deckona-thumbГи затвори очите, ја потисна лутината и вдиша длабоко.

Повеќе...

tatko.i.kjerka thumbДоктор Кели Фланаган, клинички психолог со пракса во Витона, Илиноис редовно пишува за животот, љубовта и општеството на својот блог.

Повеќе...