Читална

cokk-thumbИ тоа утро на ист начин се разбуди. Ги протри очите и сеуште борејќи се со сонот го притисна копчето на кафематот во кујната, а потоа прошета со топлата шолја кафе низ куќата и седна труло на едно столче од трпезаријата.

Повеќе...

istorijata-thumbПрвата љубов започнува на улицата. Преку една насмевка, детските палавости, исчуканите колена, сите изиграни детски игри.

Повеќе...

moetoime-thumbБеше 1 октомври. Имав 52 години, еден брак и три прекрасни деца. Две внучиња, една мачка и неколку издадени книги.

Повеќе...

livri2-thumbСите ја посакуваа, а многу малку беа спремни да ја сакаат.

Повеќе...

izv-thumbГледав долго пред себе. Сенките од зградите паѓаа на асфалтот, а месечината беше масивно инвазивна небаре мислиш силно светнал ден...

Повеќе...

srr-thumbКога и да ме прашаше што е тоа што најмногу го сакам од животот, немав одговор.

Повеќе...

odam-idam-thumbОдам (оттука натака). Пример: „Ќе одам во продавница“. Идам (оттаму навака). Пример: „Си идам од продавница“. За сите што не знаат и ги грешат термините.

 

Повеќе...

naprv-thumbНе се сеќавам кога прв пат ја видов. Не беше тоа некоја љубов на прв поглед, знам дека и претходно ја имав видено.

Повеќе...

spomenite-thumbВо последно време не се препознавам повеќе себеси. Станав циник кој се преправа дека не верува во љубовта и сите мали нешта ме нервираат.

Повеќе...

mojata-thumbУште една машка приказна...

Повеќе...