Читална

ednaljubov-thumbИ мислев дека никогаш нема да најдам некој кој целосно ќе ме разбере. Не говорам за разбирање од типот на твојата најдобра пријателка на која и’ кажуваш некоја долго чувана тајна или едноставно се жалиш на некој поминат ден.

Повеќе...

marge-thumbЗастанав на прагот од дневната соба изадоволно погледнав кон неа. Седеше на белата софа, внимателно разлистувајќи некое нејзино списание. И веднаш ја почувствував насмевката на моето лице игордоста која се роди вака оддеднаш во мене. Таа беше моја, оваа прекрасна девојка со најубавата и најзаразна насмевка која постои.

Повеќе...

vomaleckoto-thumbТаа приказна секогаш и’ стоеше во тоа малечко ќоше од срцето...

Повеќе...

milioni-thumbЕден од најдобрите текстови на бркајработа

Повеќе...

letni-avanturi-thumbНасловот си кажува сè...

Повеќе...

gordost-thumbДали го сакав!? Па, тој ми беше сè.

Повеќе...

nekorisna-thumbПишував илузии за илузиите. Пишував за морбидната параноја која беше извор на болка во нашите мозоци на перење. Метафорички ја преставував реалноста и стравот во овој беден свет.

Повеќе...

mojataporc-thumbМашка приказна

Повеќе...

zemjata-thumbМислев дека го имам сфатено светот, дека знам што е потребно за човека да биде среќен. Мислев дека убавината на светот се наоѓа во една искрена љубов, во кафе поделено со своите пријатели, во насмевките што секојдневно ги добивам од странците. Најпосле, мислев дека светот е само ова што ме опкружува.

Колку грешев!

Повеќе...

medaljon-thumbКрими-приказна

Повеќе...