...на сите времиња!!!

frankly-my-dear

 

5. May the Force be with you.

 

Харисон Форд, во улогата на Хан Соло, ја упатуваа оваа легендарна реченица, кон својот пријател, Лук Скајвокер, пред една од битките, против Републиката, во „Star Wars“.

 

4. Go ahead, make my day.

 

Клинт Иствуд, како Гери Калахан, со пиштол во рака, во „Валканиот Хари“, се заканува со тоа што може толку едноставно да си го направи денот.

 

3. Toto, I've got a feeling we're not in Kansas anymore.

 

Дороти, глумена од извонредната Џуди Гарланд, при доаѓањето во Оз, во филмот „Волшебникот од Оз“, носи заклучок за нејзината локација.

 

2. I'm going to make him an offer he can't refuse.

Легендарниот Марлон Брандо, во култниот филм „Кум“ ја изјавува оваа реченица, која не може да ја одбиете.

 

1. Frankly, my dear, I don't give a damn.

И како прво место, е оваа реченица, искажана од Кларк Гејбел, во улогата на Рет Батлер, во култниот „Однесено со виорот“. А, ако не ви се допаѓа изборот...Всушност, драг читател, не ни е гајле. :)

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа