Популарниот сајт за филмска рецензија Metacritic објави листа на филмови кои во 21-от век најдобро поминаа кај критичарите.

Погледнете ја листата во продолжение...

2001: “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring”

Оценка на критичарите: 92/100
Оценка на публиката: 9.1/10

2002: “Spirited Away”

Оценка на критичарите: 96/100
Оценка на публиката: 9/10

2003: “The Lord of the Rings: The Return of the King”

Оценка на критичарите: 94/100
Оценка на публиката: 9.1/10

2004: “Sideways”

Оценка на критичарите: 94/100
Оценка на публиката: 7/10

2005: “The Best of Youth”

Оценка на критичарите: 89/100
Оценка на публиката: 8.8/10

2006: “Pan’s Labyrinth”

Оценка на критичарите: 98/100
Оценка на публиката: 8.7/10

2007: “Ratatouille”

Оценка на критичарите: 96/100
Оценка на публиката: 8.6/10

2008: “4 Months, 3 Weeks and 2 Days”

Оценка на критичарите: 97/100
Оценка на публиката: 8/10

2009: “The Hurt Locker”

Оценка на критичарите: 94/100
Оценка на публиката: 7.3/10

2010: “The Social Network”

Оценка на критичарите: 95/100
Оценка на публиката: 8.3/10

2011: “A Separation”

Оценка на критичарите: 95/100
Оценка на публиката: 8.9/10

2012: “Zero Dark Thirty”

Оценка на критичарите: 95/100
Оценка на публиката: 6.8/10

2013: “12 Years a Slave”

Оценка на критичарите: 96/100
Оценка на публиката: 8/10

2014: “Boyhood”

Оценка на критичарите: 100/100
Оценка на публиката: 7.7/10

2015: “Carol”

Оценка на критичарите: 95/100
Оценка на публиката: 8/10

2016: “Moonlight”

Оценка на критичарите: 99/100
Оценка на публиката: 7.2/10

2017: “A Fantastic Woman”

Оценка на критичарите: 96/100
Оценка на публиката: –

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа