Новата книга на креаторката на серијалот „Harry Potter“, доби интересни први критики.

Романот „The casual vacancy“, денес е објавен во Велика Британија, и претставува нов почеток за креаторката на фантастичните романи за волшебниот свет во кој живее нејзиниот главен лик, Хари Потер, и со тоа започнаа првите критики за книгата. Некои велат дека брилијантно ја завршила својата работа, додека некои други велат да се врати на книгите за волшебното момче.

jk-rowling-nova-kniga

New York Daily News оцени дека се работи за не ужасна книга, но смртно досадна и дека авторката снемала магија. Кон тоа се приклучува и Daily Mail, кои оценуваат дека е предолг, предосаден и презбунувачки. И други медиуми се приклучуваат кон овие критики, како писателката се обидела да пише сериозна книга, но сепак напишала досадна книга.

Други медиуми, како што се Mirror и Independent, па оценуваат дека се работи за квалитетен роман кој е вешто изведен со крвав и брутален реализам.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа