tose1Утешна е велат,
жешката солза бигорница,
засолнета зад секој свиок 
низ молковите благи
Сал таа неуморно чува
и негува спомен 
од заборав на миговите 
со блиски ни 
и драги.

 

- Павлина Климкар Мејанџиева.
Од стихозбирката „Школки“

 

ја сакам Македонија: тука
навивам за мојата репрезентација: тука

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа