shestСигурно сте запознаени со кратката приказна, составена само од шест збора, на славниот писател Ернест Хемингвеј.

Инспирирани од тоа, многу луѓе пробале и тие да напишат такво нешто.

Ова е нашиот избор од неколку такви приказни.

Познатата приказна на Хемингвеј е: For sale: Baby shoes. Never worn.

За да го задржиме оригиналниот изглед, нема да бидат преведени, но нема да ви е проблем.

 

 

 

- Wasted day. Wasted life. Dessert, please.

- It cost too much, staying human.

- Found true love. Married someone else.

- As she fell, her mind wandered.

- K.I.A. Baghdad, Aged 18 – Closed Casket

- Megan’s baby: John’s surname, Jim’s eyes.

- They awaited sunrise. It never came.

- Big bang. No God. Fadeout. End.

 

ја сакам Македонија: тука
навивам за мојата репрезентација: тука

 

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа