Книги

12-thumbДванаесет нешта кои треба да се зачуваат во случај да пропадне светот...

Повеќе...

raganjetonaognot-thumbСторија за човечката злоба, монструозност и затруен ум. Истовремено, приказна за човечката храброст, способноста да најде волја за живот и кога сите надежи се мртви и големината на човечкото срце кое чука со сета сила на љубовта.

 

Повеќе...

bebe-koneski-thumbТи преташ со ножињата
како да ткаеш на разбој.
Ти си бело топче
што се полни со млеко,

Повеќе...

stivberi-thumbОткако едвај успеаа да избегаат од пламенот на еден музеј во Данска, Котон Мелоун од својата пријателка - Касиопеја Вит дознава дека пожарот не е случаен ниту единствен.

Повеќе...

Pekolen_portokal-thumbИ? Сеа што праиме?“ 

Повеќе...

igrite-na-gladnite-thumbВо руините на местото кое некогаш било познато како Северна Америка лежи Капитол. Тој е опкружен со дванаесет реони кои ги држи под контрола на крајно нечовечен и одвратен начин. Секоја година во Капитол се одржуваат ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ...

Повеќе...

blazhe-koneski-thumbТоа се случува така со секого,
со човек, со птица, со волк:

 

 

Повеќе...

mudri-misli-thumbНашиот пријател Рубин Митевски, кој е воедно администратор на фејсбук страната Мисли/Мудрости/Афоризми има направено колекција од убави мисли и истите ги има сместено во неговите две збирки. Покрај овие две збирки тука е збирката со поучни и мотивирачки приказни. Погледнете ги истите на следните линкови:

Повеќе...

prorostvoto-na-romanovi-thumbВо наследството на Распутин е скриена смртоносна тајна ...

Повеќе...

tea-obreht-tigers-wife-thumbПортокаловата награда (Orange prize for fiction) е награда за најдобар научно фантастичен роман којшто се доделува од 1996 година во Велика Британија, но, исклучиво на жени и за романи напишани на англиски јазик. Оваа година, победник е Теа Обрехт.

Повеќе...

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа