Популарниот британски поп-бенд „Spice Girls“ се враќа на сцената. Познатите жешки девојки се враќаат следната година, откако завршија тајните преговори.

Преговорите што траеја цело лето очигледно биле успешно , бидејќи своето враќање го најавија сите пет членки на групата. Иницијативата потекнала од Мелани Ц, а за до година е најавен и компилациски албум со Викторија Бекам .

Токму нејзината одлука за повторно обединување во истиот состав беше клучна зашто токму таа се противеше на повторното враќање на сцената.

Спајс девојките повторно станале многу блиски откако ги обединила грижата за Мел Б. по нејзиниот бурен развод. 

Spice Girls е женска поп група основана во 1994 година во Лондон. Посебна популарност на групата ја донесе песната „Wannabe“, објавена во 1996 година. Во 2000 година, членките на бендот објавија дека секоја тргнува по свој пат.

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа