Многу светски ѕвезди беа присутни на церемонијата на MTV Европските музички награди. Големиот победник на вечерта беше Шон Мендес.

Канадскиот уметник беше награден со категориите „Најдобар изведувач“, „Најдобра песна“ и „Најмногу обожаватели“.

Наградата за „Најдобар рок-пејач“ ја доби бендот „Coldplay“, додека Давид Гета беше награден за електронска музика.

U2 ја доби „Global Icon“ наградата.

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа