Анабела ја започнала својата кариера како дел од составот на „Funky G“, со тогашниот сопруг Гаги Џогани. Имала само 17 години кога се омажила со Гаги, кој е три години постар од неа.

Групата се распаднала во 2009 година, кога Анабела и Гаги се разделија. Тие заедно имаат две ќерки, Луна и Нина, додека пејачката со сегашниот сопруг Андреј Атијас ја има двегодишната ќерка Бланка.

Првиот албум излегол во 1994 година, а „Funky G“ издале вкупно 13 албуми. Анабела после распаѓањето на групата и разводот од Гаги продолжила да гради соло кариера.

Погледнете како изгледала Анабела на почетокот на кариерата.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа