Кејт Мидлтон заедно со останатите членови на Британското кралско семејство, не можат да јадат и да пијат баш сè што ќе посакаат. Тие мора да се придружуваат кон одредени правила кои се дел од традицијата на Британската монархија, а на нив посебно внимава Кралицата Елизабета.

Морски плодови

Членовите на кралското семејство во Британија не смеат да јадат морски плодови поради ризикот од труење со храна.

Слабо печено месо

Кралицата строго забранува да се јаде месо кое не е доволно испечено, ниту додека се во палатата, ниту кога членовите од нејзиното семејство се на патување во странство.

Вода од чешма

Водата од чешма е забранета за пиење за кралското семејство токму поради ризикот од внесување на бактерии и нарушување на здравјето.

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа