Славниот холивудски пар Ештон Кечер и Мила Кунис немаат намера своите милиони да им ги остават во наследство на своите деца, бидејќи тие ќе мораат сами да стекнат богатство.

За Мила и Ештон се знае дека се многу поразлични од останатите холивудски ѕвезди, живеат повлечен живот и се вели дека постојано ги изучуваат своите деца на скромен живот и покрај тоа што имаат милиони долари на своите сметки.

- Ние не го создаваме наследството за нив, парите после нашата смрт ќе бидат дадени во хуманитарни цели или за многу други работи - откри Ештон откако гостуваше во една емисија.

Меѓутоа, сепак нивните деца нема да останат на цедило, а за парите на своите родители ќе мора да се потрудат повеќе.

- Доколку моите деца сакаат да започнат бизнис и доколку имаат добар бизнис план, ќе вложам во него, но парите нема да ги добијат така лесно - вели Кечер и додаде дека на тој начин нивните деца ќе бидат мотивирани да создаваат повеќе од она што го имале.

Парот кој сите го паметиме од серијата "Луди седумдесети", своите деца, ќерката Вајат и синот Димитри ги учат да штедат и постојано им кажуваат дека парите се многу вредни и треба паметно да се работи со нив.

- Минатата година кога славевме Божиќ, нашата двегодишна ќерка Вајат доби премногу подароци. Ние не ѝ подаривме ништо, но нејзините баба и дедо ѝ подарија. Децата повеќе не знаат да ценат ниту еден подарок. Дури повеќе не знаат и што да очекуваат, за нив тоа се само предмети - изјави Кунис минатиот Божиќ и откри дека вовеле забрана за подароци, бидејќи и на нивните деца не им биле воопшто важни.

Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа